Wethouder Claudia dronk koffie bij de top vier

Claudia Bisschops,  wethouder met liefde voor de horeca,  dronk vanmiddag koffie bij de vier Valkenburgse zaken die dit jaar in de Misset Horeaca koffie Top 100 werden opgenomen.Valkenburg is daarmee onbetwist de Koffiehoofdstad van Limburg, zeker als we daarbij ook nog eens de koffiezaak Klumme, in de schaduw van de Vestingstad betrekken.

“Vandaag stond bij mij in het teken van  Valkenburg koffiestad,” aldus Claudia Bisschops.  Ik ging vandaag  met 4 bossen bloemen op stap om 4 jonge ondernemers te feliciteren. Maar liefst 4 Valkenburgse zaken vielen in de prijzen bij de Misset Horeca koffietest. ( Top 100 ) Dat kon ik als horeca-wethouder niet zomaar voorbij laten gaan. Haselderhof, Burgemeester Quicx , Bistrot Beleef en Bij de Jongens,  namens het gemeentebestuur nogmaals van harte gefeliciteerd met het resultaat. Een prima signaal dat het goed gaat met de kwaliteit van onze horeca”

Op verzoek van de Vestingstadkrant maakte Ger Hindriks, de echtgenoot van Claudia Bisschops,  bij elke zaak een foto. En dat deed hij voortreffelijk.

Foto hieronder: Sven Vandewall, eigenaar van Haselderhof met gemeentelijke bloemen en de wethouder. Haselderhof staat op plek 35 in de top 100.

Op het Theodoor Dorrenplein bezocht Claudia Bisschops, namens de gemeente Valkenburg,  Bistrot Beleef. Hier op de foto samen met Roy Geelen, de eigenaar die samen met zijn vriendin Laura Frigeri het bedrijf bestiert. Roy is al lang een echte koffie fanaat.


De volgende stop was Bij de Jongens op het Berkelplein. Deze zaak deed voor het eerst mee aan de Koffietest van Misset Horeca.
Een 54ste plek is dan een zeer goed prestatie.

Claudia, de Van der Westen machine en Dennis samen op de foto

Dennis, de tweede man van Burgemeester Quicx mocht de Valkenburgse wethouder ontvangen en de bloemen in ontvangst nemen. En natuurlijk moest de koffiemachine mee op de foto.
Het is dan ook een “Spirit” van de Nederlandse koffiemachine bouwer Kees van der Westen die beroemd is onder alle barista’s in de hele wereld.

Het begon allemaal met Cup&Vino

Er is slechts een machine, en die is nog aanzienlijk duurder dan de Spirit&co die nog van hogere kwaliteit  zou zijn dan die van Van der Westen.  Dat is een Amerikaanse machine die bij een super elegante koffiezaak in Berlijn stond en die ik bewonderde nadat ik wellicht de allerlekkerste espresso van mijn leven daar proefde. De enige espresso die die kwaliteit benadert krijg je …ook in Valkenburg. Cup&Vino maakt namelijk een espresso uit een naked filter. Die smaak is ook zo puur en intens dat je dit geproefd moet hebben. Naast de vier in de top 100 is Cup&Vino  ook een zaak die heel hoog zou scoren in de top. Maar dan zouden ze zich wel moeten inschrijven. Ik hoop dat ze dat voor het komende jaar aandurven. Cup&Vino werd inmiddels wel al twee keer ‘eerste” in de cappuccinotest van de Vestingstadkrant. Cup&Vino was ook de eerste zaak in Valkenburg die extreem veel aandacht aan koffie besteedde. Deze zaak had een voorbeeldfunctie voor andere zaken die zagen dat kwaliteit loont. Vanaf Cup&Vino er was steeg de kwaliteit van de koffie in Valkenburg. Je zou kunnen zeggen dat Valkenburg Koffie Hoofdstad van Limburg begon bij Cup&Vino, de bijna buurman van bistrot Beleef.

En dan hier nog een foto van Rob Haenen, de drijvende kracht achter Burgemeester Quicx bij Chateau Sint Gerlach in Houthem.
De prachtige haan staat bij de ingang van Burgemeester Quicx.  Interieur en omgeving zijn alleen al een  reisje waard.

En dan de koffie’s: Links boven Sven Vandewall die met zijn vriendin Rosanne de Haselderhof runt. Dat de Haselderhof op de 35ste plaats staat maken ze op de koffie heel duidelijk.
De zaak steeg maar liefst 51 plaatsen in de top 100. Daarnaast: zo serveren ze Bij de Jongens op het Berkelplein de koffie. Met hart. Links onder. Zo serveert Burgemeester Quicx zijn koffie’s. Rechts onder: deze prachtige foto,  die laat zien hoeveel aandacht er nodig is om een mooie cappuccino te maken, komt van Bistro Beleef op het Theodoor Dorrenplein.

Ga naar TOP