Wie zien onze Valkenburgse raadsvrouwen graag in het Europa Parlement ?

Bianca en Mariëlle kiezen voor Jeroen

Bianca en Mariëlle (VVD):
Partijen met “erg  conservatieve
gedachten over vrouwen”.
Stemmen nu extra belangrijk.

Bianca Rooding-Eurlings en Mariëlle Smeets-Vermariën: We gaan zeker stemmen  voor het Europees Parlement.
Ditmaal extra belangrijk! Zo bleek ook deze week omdat er partijen zijn met erg conservatieve gedachten over vrouwen, abortus en andere maatschappelijke thema’s.
Wij kiezen voor  Jeroen Janssen, nummer 22 voor de VVD. Hij maakt zich sterk voor mensenrechten.
En ook gezien de instabiele wereld op dit moment is het extra van belang je stem te gebruiken.  Vrijheid, veiligheid en welvaart in de EU is hèt thema van Jeroen. Die waarden lijken vanzelfsprekend,  maar ze zijn het niet. We hebben Jeroen goed leren kennen en hij zet zich echt in. Hij wil ook  toezien dat de EU zich aan zijn kerntaken houdt, efficiënt te werk gaat en maatschappelijke thema’s oppakt met optimisme voor Nederland en in het bijzonder Limburg!

Hilde Baaij (PGP) kiest wetenschapper Bas Eickhout

Hilde stemt voor eerst op een man:
Bas Eickhout omdat deze wetenschapper
die in de politiek ging mee werkt aan oplossingen
voor de opwarming van de aard

Uit principe stem ik altijd. Stemrecht is een verworven recht waar ik zuinig op ben. Voor mij speelt momenteel vooral de snelle opwarming van de aarde een grote rol. Om dit te vertragen of te stoppen is internationale samenwerking en wetgeving hard nodig. Europa kan hierin belangrijke stappen kan zetten. Ik geloof dat het sociale en groene Groen Links de juiste beslissingen durft te nemen. Daar gaat mijn stem heen. En voor het eerst in 24 jaar overweeg ik te stemmen op een man en wel op Bas Eickhout, de wetenschapper die de politiek in ging. Inhoud en politiek komt samen in deze man en hij bewijst al jaren zijn waarde in Europa.

Corry Fulmer (PGP) : rood

Corry: “laat je stem horen
je hebt invloed op toekomst
van Europa en je kinderen

Corry: “Het stemrecht is een verworven recht, ik maak er dus altijd gebruik van. Momenteel zie ik de democratische waarden in de hele Europese Unie onder druk staan. Mensen voelen zich minder veilig, minder gehoord. De houding van wereldleiders brengt grote onzekerheid teweeg. Juist nu is het van belang je stem te laten horen. Door te stemmen heb je invloed op het Europees Parlement, op je arbeidsvoorwaarden, de situatie van vluchtelingen, mensenrechten en het klimaat. Zaken die landen beter samen kunnen oplossen in plaats van ieder alleen. Kortom, invloed op de toekomst van Europa waar onze (klein)kinderen zeker kunnen zijn van een goede toekomst. Er is een aantal partijen dat zich sterk maakt voor een sociaal, veilig en duurzaam Europa. Mijn (rode) stem gaat ook deze keer weer naar de PvdA.”

 

Pat Jos PGP: ik volg al een tijd Bas Eickhout

Bas maakt klimaatwetenschap
toegankelijk  voor de politiek

Pat Jos: “De wereld staat nu voor een grote uitdaging: klimaatverandering. Kunnen we het nog een halt toeroepen en hoe gaan we om met de onvermijdelijke gevolgen? Het is nu meer dan ooit duidelijk dat we van elkaar afhankelijk zijn en elkaar wereldwijd nodig hebben. Klimaatverandering benadrukt dit, maar dit is altijd al het geval geweest. Een praktisch voorbeeld is het riviertje de Geul in Valkenburg. Een mestzak die in België nabij de Geul openscheurt, zorgt voor vissterfte in Nederland.
Doordat de Europese Unie regels kan vormen voor een grote groep landen, is de impact van die regels groot. Met die regelgeving gaan wij allemaal hoe dan ook in contact komen. Het is dus belangrijk om op iemand te stemmen achter wiens idealen jij staat. Ik volg al een tijd Bas Eickhout van Groenlinks. Hij maakt de politiek toegankelijk voor wetenschap. Iets dat we nu heel hard nodig hebben. Als we, als mensen, nog lang willen kunnen genieten van onze planeet Aarde, zullen we rekening moeten gaan houden met de harde feiten. Niet alleen jij en ik moeten ons best doen, maar ook overheden en bedrijven. Dat is iets waar Groenlinks zich sterk voor maakt.”

Klimaat vriendelijkheid in de praktijk. Pat Jos:  Toelichting op de foto’s: in plaats van een tweede auto voor de deur, heb ik heel bewust gekozen voor een elektrische bakfiets. Elke dag breng en haal ik de kinderen van basisschool in de Plenkertstraat en ik doe er mijn boodschappen mee.  Door de bakfiets heb ik niet alleen zeer weinig CO2 uitstoot, gecertificeerde groene stroom van Greenchoice,  maar ook geen problemen met parkeren  (alhoewel hij niet netjes in een fietsenrek past…). De foto waar de kinderen in de bakfiets zitten is gemaakt toen ik werd ingehaald door Remy Meijers op de fiets. De natuurfoto heb ik vorig jaar in augustus nabij Vilt gemaakt toen het zo vreselijk warm was. Klimaatverandering ten top.

Foto: Bas Eickhout, hij spreekt progressieve betrokken jonge vrouwen aan. Hij is lijsttrekker van Groen Links,
de partij waarop drie van de zes raadsdames 23 mei gaan stemmen. (Veerle, Pat Jos en Hilde)

 

Veerle Marx: ik stem  op een vrouw. Ik stem op Groen Links

Veerle: Europese samenwerking is nodig
bij zaken als klimaat en immigratiebeleid

Door op 23 mei je stem uit te brengen kun je je steentje bijdragen aan het benoemen van de 26 afgevaardigden die Nederland vertegenwoordigen in het Europees Parlement. Voor mij is dit belangrijk omdat het Europees Parlement regels opstelt en controleert voor alle EU-lidstaten. Ik ben van mening dat bij onderwerpen zoals bijvoorbeeld het klimaat en immigratiebeleid er Europese samenwerking nodig is om dingen te kunnen bereiken. En op wie je dan het beste kunt stemmen om ervoor te zorgen dat de welvaart die Europa bracht voor heel veel mensen te kunnen behouden? Dat is voor mij een moeilijke, ik denk namelijk dat welvaart per land en burger verschilt. Als ik kijk naar Nederland ben ik van mening dat de tekorten in de (jeugd)zorg en het onderwijs een grote invloed op onze welvaart hebben, een eerlijkere verdeling van belasting kan zorgen voor het behouden van goede zorg en onderwijs. Daarom stem ik op GroenLinks. Ik stem overigens altijd bewust op een vrouw lager op de lijst dan de peiling aangeeft. Om zo de politieke emancipatie van vrouwen te bevorderen.

Drie raadsleden kiezen voor Groen Links ( 2 PGP en 1 AB ) en twee voor de VVD. De PvdA krijgt de steun van Corry Fulmer

Van drie vrouwelijke raadsleden kregen we geen bijdrage: Claudia Bisschops ( CDA) ( ik weet niet of ik dat als wethouder kan doen ), Marij Verheggen CDA, geen reactie en naar verwachting kwam er geen bijdrage van de weinig communicabele Gertie Silverentand,  Senioren partij. De reactie van Bisschops was merkwaardig  omdat ze wel  -als wethouder- meedeed aan de  verkiezingen voor de Provinciale Staten. 

 

Ga naar TOP